Za 4-6 osoba
Sastojci:
500g pilećih jetrica
200g crvenog luka
2dcl vode
1 žličica masti
1 češanj češnjaka
Sol i papar
Ljuta papričica
Postupak:
Na svinjskoj
masti popržiti grubo narezani crveni luk. Pržiti luk dok ne omekša uz povremeno
dodavanje vode. Nakon što je luk omekšao dodati jetrica. Smanjiti temperaturu i
kuhati 15 minuta. Ostaviti jetrica da se ohlade.
Nakon što su se
ohladila, pažljivo odvojiti opnu jetre od samog mesa. Pomiješati čisto meso
jetrica, luk koji se kuhao s njima i jedan češanj češnjaka. Začiniti ovisno o
ukusu. U mužaru dobro obraditi smjesu kako bi se dobila pašteta.
Posluživanje:
Poslužiti s
kruhom, krekerima ili različitim grain free popečcima te s pireom od povrća ili
svježe narezanim sezonskim povrćem.
0 comments :
Post a Comment