Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

SPORO KUHANA PILETINA I HRSKAVO POVRĆE SA SEZAMOM

Written By Unknown on Sunday, October 4, 2015 | 1:36:00 PM



Za 4 osobe
Sastojci
            500g pilećeg mesa
            600g tikvica
            200g mrkve
            3 žlice sezama
            1 žlica kokosovog ulja
            1 L vode
            1 chilli papričica
            Sol, kurkuma

Postupak
            Piletinu kuhamo 2 sata na najnižoj temperaturi u vodi začinjenoj sa 1 žlicom soli i jednom sitno narezanom chilli papričicom. Nakon što se piletina skuhala izvaditi je na dasku za rezanje i laganim pokretima je razdvojiti na manje dijelove. Radi dugog kuhanje meso će se lako odvajati pa to možete raditi i vilicom. Tijekom kuhanja voda je isparila, a mi smo dobili ukusan umak, vratiti usitnjeno meso u lonac i pomiješati ga sa umakom.
            Povrće narezati u obliku špageta, to možete raditi i nožem koji je specijaliziran za njihovu izradu ili s aparatom za rađenje špageta. Na kokosovom ulju popržiti kurkumu i sezam. Zatim dodati povrće, vodu i sol. Kuhati na visokoj temperaturi 5 minuta. Paziti da povrće ostane hrskavo.   

             Ukrasiti sa svježe narezanom chilli papričicom. 
SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment