Za 4 osobe
Sastojci
500g pilećeg mesa
600g
tikvica
200g mrkve
3 žlice sezama
1 žlica kokosovog ulja
1 L vode
1 chilli papričica
Sol, kurkuma
Postupak
Piletinu kuhamo 2 sata na najnižoj
temperaturi u vodi začinjenoj sa 1 žlicom soli i jednom sitno narezanom chilli
papričicom. Nakon što se piletina skuhala izvaditi je na dasku za rezanje i
laganim pokretima je razdvojiti na manje dijelove. Radi dugog kuhanje meso će
se lako odvajati pa to možete raditi i vilicom. Tijekom kuhanja voda je
isparila, a mi smo dobili ukusan umak, vratiti usitnjeno meso u lonac i
pomiješati ga sa umakom.
Povrće narezati u obliku špageta, to
možete raditi i nožem koji je specijaliziran za njihovu izradu ili s aparatom
za rađenje špageta. Na kokosovom ulju popržiti kurkumu i sezam. Zatim dodati
povrće, vodu i sol. Kuhati na visokoj temperaturi 5 minuta. Paziti da povrće
ostane hrskavo.
Ukrasiti sa svježe narezanom chilli papričicom.
0 comments :
Post a Comment