Za 6 do 8 osoba
Sastojci
300g mungo graha
4 češnja češnjaka
Lišće od celera i mrkve
2 L vode
400g crvenog luka
250g mrkve
1 kg tikvica
Wakama alge – 2 komadića veličine poštanske marke
1 žlica ghee maslaca
Curry, chilli, papar i sol
Postupak
Mungo grah je
potrebno namočiti noć prije. Mungo grah zajedno s češnjakom, lišćem celera i
mrkve staviti u lonac i zaliti s 2 litre vode. Kuhati u ekspres loncu 30
minuta.
Wakama alge
staviti u zdjelicu sa vodom i pustiti 15 minuta.
Nakon što se grah
skuhao, u posebnoj zdjeli na ghee maslacu popržiti curry i chilli. Dodati
crveni luk narezan na sitne kockice, naribane tikvice i mrkvu te grubo narezane
alge. Zaliti s jednom kutljačom tekućine u kojoj se kuhao grah. Pirjati 15 minuta.
Zatim dodati kuhani grah i ostatak vode. Kuhati još 15 minuta. Začiniti po
ukusu.
0 comments :
Post a Comment