Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

KREKERI OD TAPIOKE I ORAHA

Written By Unknown on Sunday, April 24, 2016 | 1:16:00 AM

Ovi krekeri su dostojna zamjena svakom pekarskom proizvodu i savršen je za ljude koji su intolerantni na gluten ili su na grain free, lchf, paleo dijeti. Također su veganski za razliku od drugih zamjena za kruh koji većinski koriste velike količine jaja ili sira.



Sastojci:
                250g tapioke
                200g lanenih sjemenki
                200g mljevenih oraha
                50g mljevenih sezamovih sjemenki
                50g mljevenih konopljinih sjemenki
                2 žlice suncokretovih sjemenki
                1L vode               
                Sol


Postupak:

Namočiti tapioku u litri vode preko noći ili nekoliko sati. Procijediti višak tekućine, izgnječiti s vilicom tapioku i pomiješati je s ostalim sastojcima.

Sa žlicom staviti smjesu na papir za pečenje i s mokrim rukama oblikovati kreker. Peči na 200°C 25 minuta ili do hrskavosti.  



Posluživanje: 

Krekeri se mogu jesti sami ili s kombinacijom pečenog i sirovog povrća te mesa. Također može u potpunosti zamijeniti kruh. Na slici vidite sendvič od pečenih gljiva s paprom sa svježim radićem i salatom.  
SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment