Ovi krekeri su dostojna zamjena svakom
pekarskom proizvodu i savršen je za ljude koji su intolerantni na gluten ili su
na grain free, lchf, paleo dijeti. Također su veganski za razliku od drugih
zamjena za kruh koji većinski koriste velike količine jaja ili sira.
Sastojci:
250g
tapioke
200g
lanenih sjemenki
200g
mljevenih oraha
50g
mljevenih sezamovih sjemenki
50g
mljevenih konopljinih sjemenki
2
žlice suncokretovih sjemenki
1L
vode
Sol
Postupak:
Namočiti tapioku u litri vode preko noći ili nekoliko sati. Procijediti višak tekućine, izgnječiti s vilicom tapioku i pomiješati je s ostalim sastojcima.
Sa žlicom staviti smjesu na papir za pečenje i s mokrim rukama oblikovati kreker. Peči na 200°C 25 minuta ili do hrskavosti.
Posluživanje:
Krekeri se mogu jesti sami ili s kombinacijom
pečenog i sirovog povrća te mesa. Također može u potpunosti zamijeniti kruh. Na
slici vidite sendvič od pečenih gljiva s paprom sa svježim radićem i salatom.
0 comments :
Post a Comment