Za 4 do 6 osoba
Sastojci
Za
pire od tikve
700g
butternut tikve
450g
hokaido tikve
300g
poriluka
2
žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Kurkuma,
sol, papar
7
dcL vode
Za
umak od avokada
400g
avokada
100g
rajčice
100g
crvenog luka
3
dcL mlake vode
1
dcl ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2
žlice limunovog soka
1
žličica soli
Chilli
Za
sirove špagete
800g
tikvica
2
žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1
žlica limunovog soka
Sol
Postupak
Na maslinovom ulju
popržiti kurkumu i sitno narezani poriluk. Dodati naribanu butternut i hokaido
tikvu. Zaliti sa vodom, začiniti po ukusu i kuhati 15 minuta. U slučaju da voda
nije dovoljno isparila, potrebno ju je ocijediti jer želimo dobiti gusti pire
od tikve. Tikvu izmiksati sa štapnim mikserom.
Umak od avokada je
sirov, a za njegovu pripremu potrebno je sve sastojke staviti u blender i dobro
izmiksati.
Sirove špagete od
tikvice se rade s posebnim nožem za rađenje špageta od povrća. Napravljene
špagete začiniti s limunovim sokom, maslinovim uljem i soli te ih pustiti da
odstoje kako bi pustili vodu koju na kraju procijedimo.
Me encanta esa salsa de aguacate. Tomo nota!! Un saludo.
ReplyDeletethank you :)
Delete