Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

SIROVI ŠPAGETI U UMAKU OD AVOKADA S PIREOM OD TIKVE

Written By Unknown on Sunday, October 4, 2015 | 2:38:00 PM




Za 4 do 6 osoba
Sastojci
                Za pire od tikve
                                700g butternut tikve
                                450g hokaido tikve
                                300g poriluka
                                2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
                                Kurkuma, sol, papar
                                7 dcL vode

                Za umak od avokada
                                400g avokada
                                100g rajčice
                                100g crvenog luka
                                3 dcL mlake vode
                                1 dcl ekstra djevičanskog maslinovog ulja
                                2 žlice limunovog soka
             1 žličica soli
                                 Chilli

                Za sirove špagete
                                800g tikvica
                                2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
                                1 žlica limunovog soka
                                Sol

Postupak
                Na maslinovom ulju popržiti kurkumu i sitno narezani poriluk. Dodati naribanu butternut i hokaido tikvu. Zaliti sa vodom, začiniti po ukusu i kuhati 15 minuta. U slučaju da voda nije dovoljno isparila, potrebno ju je ocijediti jer želimo dobiti gusti pire od tikve. Tikvu izmiksati sa štapnim mikserom.
                Umak od avokada je sirov, a za njegovu pripremu potrebno je sve sastojke staviti u blender i dobro izmiksati.
                Sirove špagete od tikvice se rade s posebnim nožem za rađenje špageta od povrća. Napravljene špagete začiniti s limunovim sokom, maslinovim uljem i soli te ih pustiti da odstoje kako bi pustili vodu koju na kraju procijedimo.




SHARE

About Unknown

2 comments :