Za 2-3 osobe
Sastojci:
300g
mljevenog svinjećeg mesa
200g cvjetače
100g graška
50g mrkve
50g
crvenog luka
3
dcL salse od rajčice
1
žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Sol,
papar, chilli i kurkuma
Postupak:
Na
ulju popržiti začine i sitno narezani luk i mrkvu. Dodati svinjetinu i preliti sa salsom od rajčice. Posoliti po ukusu i kuhati 10 minuta.
Dodati
grašak u wok i kuhati još 5 minuta na laganoj vatri. Nakon toga dodati male
komadiće cvjetače, promiješati, ugasiti kolo i pustiti da odstoji 5 minuta.
Jelo poslužiti uz zelenu salatu.
Savjet: ne kupujem nikada mljeveno meso već ga
sama meljem. Time možete kontrolirati koji komad mesa dobivate i koliko masnoće
stavljate u svoje jelo. U današnje vrijeme teško je pronaći dovoljno vremena za
kuhanje i dodatne poslove (poput samog mljevenja mesa) to lako možete riješiti
multipraktikom koji ne samelje meso već ga sitno izreže.
0 comments :
Post a Comment