Ova aromatična
salata savršena je kao predjelo posluženo na obiteljskom ručku. Možete ju
poslužiti samu, uz krekere ili kruh. Ako želite da bude dio glavnog jela,
možete ju poslužiti s paštom ili rižom kao hladno jelo ili kao prilog mesu.
Za 4 do 6 osoba
(ako se jelo poslužuje kao predjelo)
Za 2-4 osobe (ako se jelo poslužuje kao prilog
glavnom jelu)
Sastojci:
200g otkoštenih crnih maslina
200g kukuruza
200g rajčice
100g crvenog luka
½ limete
2 žlice ekstra djevičanskog
maslinovog ulja
Komadić svježe ljute paprike
Sol i papar
Postupak:
Izrezati masline
na pola, a rajčice na kockice. Crveni luk narezati na tanke kriške. Pomiješati
narezano povrće s kukuruzom i začiniti s maslinovim ulje, svježe iscijeđenom
limetom. Ovisno o ukusu začiniti s ljutom paprikom, paprom i soli.
0 comments :
Post a Comment