Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

VARIVO OD JEČMA

Written By Unknown on Friday, July 29, 2016 | 12:31:00 PM


Sastojci:
                200g ječma
                100g šampinjona
                50g daikon rotkve
                80g kukuruza
                50g mrkve
                2 žlice soya sosa
                1L vode
                Kombu alge (veličina dvije poštanske marke)
 Mladi luk i svježi đumbir za ukrašavanje

Postupak

Ječam namočiti preko noći ili nekoliko sati prije kuhanja. 30 minuta prije kuhanja staviti kombo alge da se namoče u jednoj šalici vode. Nakon namakanja, voda u kojoj su bile alge se obavezno baca.

Mrkvu i daikon narezati na sitne kockice, a šampinjone na tanke fete. U lonac dodati alge, mrkvu, dikon, kukuruz i šampinjone te zaliti s 1 litrom vode. Pustiti da zakuha, zatim dodati ječam i kuhati na vatri lagane do srednje jačine 25-30 minuta.


Na kraju dodati soya sos te ukrasiti s đumbirom i mladim lukom. Soya sos osim svog specifičnog okusa jelu pridonosi i svojom slanošću, ovisno o ukusu možete dodati i soli ili još soya sosa.  
SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment