Sastojci:
200g
ječma
100g
šampinjona
50g
daikon rotkve
80g
kukuruza
50g
mrkve
2
žlice soya sosa
1L
vode
Kombu
alge (veličina dvije poštanske marke)
Mladi luk i svježi đumbir za ukrašavanje
Postupak
Ječam namočiti preko noći ili nekoliko sati
prije kuhanja. 30 minuta prije kuhanja staviti kombo alge da se namoče u jednoj
šalici vode. Nakon namakanja, voda u kojoj su bile alge se obavezno baca.
Mrkvu i daikon narezati na sitne kockice, a
šampinjone na tanke fete. U lonac dodati alge, mrkvu, dikon, kukuruz i
šampinjone te zaliti s 1 litrom vode. Pustiti da zakuha, zatim dodati ječam i
kuhati na vatri lagane do srednje jačine 25-30 minuta.
Na kraju dodati soya sos te ukrasiti s
đumbirom i mladim lukom. Soya sos osim svog specifičnog okusa jelu pridonosi i svojom
slanošću, ovisno o ukusu možete dodati i soli ili još soya sosa.
0 comments :
Post a Comment