Ovo jelo predstavlja savršenu kombinaciju okusa za vrijeme vrućih ljetnih dana. Umjesto teških umaka od
slatkog ili kiselog vrhnja koji se često poslužuju uz dimljeni losos i
tjesteninu. Ovdje također imamo paštu, ali onu prilagođenu osobama koje ne jedu
gluten, žitarice ili su na low carb dijeti. Kod takvih prehrana najvažnije je
zapravo iskoristiti sezonsku hranu što je više moguće i ne komplicirati
različitim zamjenama poput gluten free pašte.
Za 4 osobe
Sastojci:
800g
tikvice
200g
dimljenog lososa
2-3
mladih stabljika koromača
2
žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
½
limuna
Sol
i papar
Postupak:
Tikvice dobro oprati. Izrezati ih u obliku
špageta s nožićem za špagete ili spiralizatorom. Začiniti dobivene špagete sa
soli, limunovim sokom i maslinovim uljem. Pustiti da odstoji bar 10 minuta (što
duže stoji ispustiti će više vode, ovisi o Vašem ukusu volite li više hrskave
ili mekše špagete od povrća).
Dok tikvice stoje. Narezati losos na rezance
deblje od samih špageta kako bi dobili bogatiju teksturu. Tikvice ocijediti od
viška vode, pomiješati s narezanim lososom, začiniti paprom i sitno narezanim
svježim koromačem.
0 comments :
Post a Comment