Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

ŠPAGETI S DIMLJENIM LOSOSOM I KOROMAČEM

Written By Unknown on Saturday, July 30, 2016 | 5:36:00 AM

Ovo jelo predstavlja savršenu kombinaciju okusa za vrijeme vrućih ljetnih dana. Umjesto teških umaka od slatkog ili kiselog vrhnja koji se često poslužuju uz dimljeni losos i tjesteninu. Ovdje također imamo paštu, ali onu prilagođenu osobama koje ne jedu gluten, žitarice ili su na low carb dijeti. Kod takvih prehrana najvažnije je zapravo iskoristiti sezonsku hranu što je više moguće i ne komplicirati različitim zamjenama poput gluten free pašte. 





Za 4 osobe

Sastojci:

                800g tikvice
                200g dimljenog lososa
                2-3 mladih stabljika koromača
                2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
                ½ limuna
                Sol i papar


Postupak:

Tikvice dobro oprati. Izrezati ih u obliku špageta s nožićem za špagete ili spiralizatorom. Začiniti dobivene špagete sa soli, limunovim sokom i maslinovim uljem. Pustiti da odstoji bar 10 minuta (što duže stoji ispustiti će više vode, ovisi o Vašem ukusu volite li više hrskave ili mekše špagete od povrća).


Dok tikvice stoje. Narezati losos na rezance deblje od samih špageta kako bi dobili bogatiju teksturu. Tikvice ocijediti od viška vode, pomiješati s narezanim lososom, začiniti paprom i sitno narezanim svježim koromačem.   
SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment