Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

MESNI KUGLOF S JAJIMA

Written By Unknown on Friday, July 29, 2016 | 11:10:00 AM







Sastojci:

                1600g mljevene svinjetine  
                8 jaja
     325g crvenog luka
                3 češnjaka češnjaka
                Vezica peršina – 4 žlice sitno izrezanog
                1 žlica psylliuma  
                Sol, chilli


Postupak:

Jaja tvrdo skuhati, a češnjak, crveni luk i peršin sitno narezati i pomiješati s mesom. Začiniti po ukusu i na kraju dodati žličicu psylliuma ili jedno svježe jaje. Dobro promiješati i staviti dio mesa na dno kalupa. Jaja oljuštiti i staviti na bazu od mesa, bitno je da su jaja poslagana jedno do drugoga bez razmaka između njih. S ostatkom mesa nadopuniti rupice oko jaja i u potpunosti ih pokriti.



Peći na 200°C 45 – 60 minuta. Nakon toga pustiti kuglof da odstoji 10 minuta. Može se poslužiti s ljutim umakom koji se radi od kokosovog mlijeka, salse, kurkume i chilli papričica u prahu.


Umak se radi u tavi na najjačoj temperaturi. Dodamo 1 dcL kokosovog mlijeka u koje dodamo kurkumu, chilli u prahu i sol. Uz stalno miješanje kako umak ne bi zagorio dodajemo žlicu po žlicu salse rajčice (5 žlica) dok se ne dobije jaka narančasta boja i dovoljno gust umak. Umak preliti preko mesnog kuglofa. 
SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment