Sastojci:
1600g
mljevene svinjetine
8
jaja
325g crvenog luka
3 češnjaka češnjaka
Vezica
peršina – 4 žlice sitno izrezanog
1
žlica psylliuma
Sol,
chilli
Postupak:
Jaja tvrdo skuhati, a češnjak, crveni luk i
peršin sitno narezati i pomiješati s mesom. Začiniti po ukusu i na kraju dodati
žličicu psylliuma ili jedno svježe jaje. Dobro promiješati i staviti dio mesa
na dno kalupa. Jaja oljuštiti i staviti na bazu od mesa, bitno je da su jaja
poslagana jedno do drugoga bez razmaka između njih. S ostatkom mesa nadopuniti
rupice oko jaja i u potpunosti ih pokriti.
Peći na 200°C 45 – 60 minuta. Nakon toga
pustiti kuglof da odstoji 10 minuta. Može se poslužiti s ljutim umakom koji se
radi od kokosovog mlijeka, salse, kurkume i chilli papričica u prahu.
Umak se radi u tavi na najjačoj temperaturi.
Dodamo 1 dcL kokosovog mlijeka u koje dodamo kurkumu, chilli u prahu i sol. Uz
stalno miješanje kako umak ne bi zagorio dodajemo žlicu po žlicu salse rajčice
(5 žlica) dok se ne dobije jaka narančasta boja i dovoljno gust umak. Umak
preliti preko mesnog kuglofa.
0 comments :
Post a Comment