Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

MALO DRUGAČIJA SARMA

Written By Unknown on Sunday, April 24, 2016 | 2:33:00 AM


U vrijeme blagdana diljem zemlje se priprema sarma, kao najdraže jelo koje jedemo i tjednima nakon. Prije nekoliko godina probali smo tu malo drugačiju sarmu. U nju ne ide niti meso niti soja, već mljeveni orasi. Nerijetko se desi da nam netko dođe u goste i mi im poslužimo upravo ovu sarmu, ali ih ne upozorimo da je to sarma bez mesa. Često dobijemo pitanje „kako vam je meso ispalo tako mekano“ ili „koje je to meso, baš ima poseban okus“ i naravno nitko ne pogodi u čemu je tajna.



Sastojci:
                500g integralne riže
                500g crvenog luka
                300g mljevenih oraha
                4 lista lovora
                1 žlica slatke crvene paprike
                1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
                Sol, papar
                1 glavica kiselog kupusa


Postupak:

Rižu namočiti preko noći. Crveni luk narezati na kockice i poprži na maslinovom ulju. Lovor sitno narezati. Pomiješati rižu, poprženi luk, orahe, lovor i ostale začine. U list kiselog kupusa dodati malo smjese i zamotati, ponoviti postupak dok se ne potroši cijela smjesa.


 Nakon što ste napravili sarme, staviti ih u lonac i uliti vode koliko je potrebno da sve sarme budu pokrivene. Pustiti da zakuha, a zatim smanjiti na nisku temperaturu i pustiti da se kuha sat vremena. 
SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment