Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

SPAGHETTI TIKVA S PILEĆIM JETRICAMA I SRCIMA

Written By Unknown on Sunday, April 24, 2016 | 1:37:00 AM



Za 3 do 4 osobe

Sastojci:
           Za pripremu špageta:
      1,4 kg spaghetti tikve
                200g suhih rajčica konzerviranih u ulju
                1 šaka bosiljka
                1 žlica maslinovog ulja
                1 glavica češnjaka
                Sol i chilli

Za pripremu jetrica i srca:
                1kg pilećih jetrica sa srcima
                250g crvenog luka
                1 žličica svinjske masti
                1 dcL vode
                Sol, papar, kurkumu i chilli


Postupak:

Tikvu prepoloviti i očistiti, izbosti s vilicom i peči s korom prema gode 15 minuta na 200°C. Pustiti tikvu da se ohladi, a s vilicom odvojiti „meso“ tikve od kore. Dobiti će te špagete.

Na masti popržiti chilli, kurkumu i crveni luk narezan na kockice. Pustiti luk da omekša, a zatim dodati jetrica i srca. Zaliti s vodom, pustiti da se kuha 15-20 minuta dok voda ne ispari.


Na ulju popržiti chilli i sitno nasjeckani češnjak. Dodati suhe rajčice narezane na kockice i narezani bosiljak. Dodati špagete i posoliti. 
SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment