Za 3 do 4 osobe
Sastojci:
Za
pripremu špageta:
1,4
kg spaghetti tikve
200g suhih rajčica konzerviranih
u ulju
1 šaka bosiljka
1 žlica maslinovog ulja
1 glavica češnjaka
Sol i chilli
Za pripremu jetrica
i srca:
1kg pilećih jetrica sa srcima
250g crvenog luka
1 žličica svinjske masti
1 dcL vode
Sol, papar, kurkumu i chilli
Postupak:
Tikvu prepoloviti i očistiti, izbosti s
vilicom i peči s korom prema gode 15 minuta na 200°C. Pustiti tikvu da se
ohladi, a s vilicom odvojiti „meso“ tikve od kore. Dobiti će te špagete.
Na masti popržiti chilli, kurkumu i crveni luk
narezan na kockice. Pustiti luk da omekša, a zatim dodati jetrica i srca.
Zaliti s vodom, pustiti da se kuha 15-20 minuta dok voda ne ispari.
Na ulju popržiti chilli i sitno nasjeckani
češnjak. Dodati suhe rajčice narezane na kockice i narezani bosiljak. Dodati
špagete i posoliti.
0 comments :
Post a Comment