Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

INTEGRALNI RIŽOTO S CRVENIM RADIČEM

Written By Unknown on Sunday, April 24, 2016 | 1:40:00 AM


„ Radicchio rosso trevisano“ je povrće s kojim se dosta rijetko susrećemo, a kada ga i nađemo na policama naših supermarketa ili na placi često ne iskoristimo njegov puni potencijal. Do prije 5 godina vjerovala sam da radič koristimo samo u salati, ali sve se promijenilo nakon ručka u malom obiteljskom restoranu na sjeveru Italije. Što ako bi vam rekla da možete radič napraviti i na rižoto? Dajte mu priliku i probajte nešto novo, vjerujte mi, isplati se.



Za 4 do 6 osoba

Sastojci:
                400g integralne riže  
                400g crvenog radiča
                200g crvenog luka
                1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
                Sol i papar


Postupak: 

Rižu oprati i kuhati u ekspres loncu 30 minuta (ili bez njega 1h). U međuvremenu narezati crveni radič na trakice. Na maslinovom ulju popržiti luk dok ne omekša, nakon toga dodat radič. Pržiti koju minutu i onda dodati skuhanu rižu. Dobro promiješati, začiniti po okusu i poslužiti uz svježe naribani parmezan.


SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment