Tijekom potrage za
savršenom poslasticom koja je u svakom pogledu „guilt free“ došlo je do
stvaranja recepta za ove muffine. Paleo friendly, gluten free i grain free
poslastica koja može biti međuobrok ili dio doručka. Zadovoljiti će svaku vašu
želju za slatkim.
Sastojci:
9
bjelanjaka
25g
kokosovog brašna
150g
mljevenog maka
60g
mljevenih konopljinih sjemenka
150g
svježeg sira
2
dcL mlijeka
4
žlice agavinog sirupa
1 prašak za pecivo
Postupak:
Bjelanjke umutiti mikserom dok se ne dobije čvrsti snijeg. Zasebno umutiti svježi sir, mlijeko, agavin sirup dok se ne dobije kremasta smjesa.
Pomiješati
kokosovo brašno, mak, konopljine sjemenke i prašak za pecivo sa smjesom od svježeg sira, mlijeka i
agavinog sirupa.
Na kraju pomiješati dobivenu smjesu sa snijegom od bjelanjaka i uliti u kalupe za muffine. Peći na 200°C stupnjeva dok muffini ne porumene.
Posluživanje:
Muffini imaju neutralan orašasti okus te idu odlično uz različite pekmeze i kreme.
0 comments :
Post a Comment