Za 2 osobe 
Sastojci: 
                250g
pilećih prsa 
                250g
tikvica         
                150g
crvenog luka 
                100g
šampinjona 
                1
žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja 
                1
dcL salse od rajčica 
                1
dcL vode 
                Sol,
papar, chilli, kurkuma i origano 
Postupak:
Pileća prsa je potrebno narezati na manje komadiće i skuhati u vodi koju smo posolili i dodali chilli papričice. Radi uštede vremena često kuham meso u ekspres loncu ili ga skuham dan prije. Kuham ga 15-tak minuta, u slučaju da nemate ekspres lonac potrebno je udvostručiti vrijeme kuhanja.
U wok-u zagrijati maslinovo ulje na kojem ćemo popržiti začine. Nakon toga dodajemo narezani crveni luk na ploške i skuhanu piletinu. Zalijemo s mješavinom vode i salse od rajčice te kuhamo na laganoj vatri 5 minuta.
Izrezati tikvice i gljive te ih dodati u wok. Promiješati i kuhati još 2-3 minute kako se tikvice i gljive ne bi prekuhale.
Jelo se može poslužiti samostalno ili uz rižu, paštu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 comments :
Post a Comment