Za 2 osobe
Sastojci:
250g
pilećih prsa
250g
tikvica
150g
crvenog luka
100g
šampinjona
1
žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1
dcL salse od rajčica
1
dcL vode
Sol,
papar, chilli, kurkuma i origano
Postupak:
Pileća prsa je potrebno narezati na manje komadiće i skuhati u vodi koju smo posolili i dodali chilli papričice. Radi uštede vremena često kuham meso u ekspres loncu ili ga skuham dan prije. Kuham ga 15-tak minuta, u slučaju da nemate ekspres lonac potrebno je udvostručiti vrijeme kuhanja.
U wok-u zagrijati maslinovo ulje na kojem ćemo popržiti začine. Nakon toga dodajemo narezani crveni luk na ploške i skuhanu piletinu. Zalijemo s mješavinom vode i salse od rajčice te kuhamo na laganoj vatri 5 minuta.
Izrezati tikvice i gljive te ih dodati u wok. Promiješati i kuhati još 2-3 minute kako se tikvice i gljive ne bi prekuhale.
Jelo se može poslužiti samostalno ili uz rižu, paštu.
0 comments :
Post a Comment