Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

PILEĆA PRSA S TIKVICAMA I GLJIVAMA U WOK-U

Written By Unknown on Saturday, April 23, 2016 | 1:36:00 PM


Za 2 osobe
Sastojci:
                250g pilećih prsa
                250g tikvica        
                150g crvenog luka
                100g šampinjona
                1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
                1 dcL salse od rajčica
                1 dcL vode
                Sol, papar, chilli, kurkuma i origano


Postupak:

Pileća prsa je potrebno narezati na manje komadiće i skuhati u vodi koju smo posolili i dodali chilli papričice. Radi uštede vremena često kuham meso u ekspres loncu ili ga skuham dan prije. Kuham ga 15-tak minuta, u slučaju da nemate ekspres lonac potrebno je udvostručiti vrijeme kuhanja.

U wok-u zagrijati maslinovo ulje na kojem ćemo popržiti začine. Nakon toga dodajemo narezani crveni luk na ploške i skuhanu piletinu. Zalijemo s mješavinom vode i salse od rajčice  te kuhamo na laganoj vatri 5 minuta.

Izrezati tikvice i  gljive te ih dodati u wok. Promiješati i kuhati još 2-3 minute kako se tikvice i gljive ne bi prekuhale.

Jelo se može poslužiti samostalno ili uz rižu, paštu.        
SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment