Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

NAMAZ OD BAKALARA

Written By Unknown on Sunday, April 24, 2016 | 1:25:00 AM

Kod nas se tradicionalno za Badnjak radi namaz od bakalara. Iako to ne znači da u njemu ne možemo uživati tijekom cijele godine. Svaka obitelj ima varijacije ovog istog recepta, a ja vam donosim onaj bakin.



Sastojci:
                600g svježeg ili smrznutog bakalara
                400g krumpira
                5 češnja češnjaka
                100 mL mlijeka
                Svježe cijeđeni sok od četvrtine limuna
                Sol i papar


Postupak:

Bakalar i krumpir odvojeno skuhati dok ne omekšaju. Bakalar pažljivo očistiti kako ne bi ostale koščice.

Nakon toga imate dvije opcije, ovisno o ukusu i da li volite teksturu u svojem namazu. Ako želite dobiti kompaktan gladak namaz sve sastojke stavite u blender i dobro izmiksajte. U slučaju da želite dobiti namaz bogatije, grublje teksture, sastojke obradite u mužaru.

Namaz poslužiti uz masline, kisele krastavce ili paprike.

                
SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment