Kod nas se tradicionalno za Badnjak radi namaz od bakalara. Iako to ne znači da u njemu ne možemo uživati tijekom cijele
godine. Svaka obitelj ima varijacije ovog istog recepta, a ja vam donosim onaj
bakin.
Sastojci:
600g
svježeg ili smrznutog bakalara
400g
krumpira
5
češnja češnjaka
100
mL mlijeka
Svježe
cijeđeni sok od četvrtine limuna
Sol
i papar
Postupak:
Bakalar i krumpir odvojeno skuhati dok ne
omekšaju. Bakalar pažljivo očistiti kako ne bi ostale koščice.
Nakon toga imate dvije opcije, ovisno o ukusu
i da li volite teksturu u svojem namazu. Ako želite dobiti kompaktan gladak
namaz sve sastojke stavite u blender i dobro izmiksajte. U slučaju da želite
dobiti namaz bogatije, grublje teksture, sastojke obradite u mužaru.
Namaz poslužiti uz masline, kisele krastavce
ili paprike.
0 comments :
Post a Comment