Za 4 do 6 osoba
Sastojci:
500g
slanutka
500g
avokada
400g
kiselih krastavaca
300g
kukuruza
200g
crvenog radiča
150g
crvenog luka
50g
sušenih rajčica u ulju
Svježe
iscijeđeni sok od polovice limuna
2
žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Sol,
papar i chilli papričice
Komadić
wakama alge ili lovorov list
Postupak:
Preko noći namočiti slanutak. Kuhati ga
zajedno s wakama algom ili lovorovim listom u ekspres loncu 30 minuta.
Dok se slanutak kuha pripremiti ostale
sastojke. Avokado i kisele krastavce je potrebno nasjeckati na sitne kockice.
Radič oprati i narezati na trakice. Crveni luk narezati na ploške, a rajčice na
trakice.
Nakon što se slanutak skuhao. Ohladiti ga i
pomiješati s ostalim sastojcima. Začiniti s maslinovim uljem, limunovim sokom,
soli, paprom i chilli papričicama.
Poslužiti uz kuhanu rižu, tostirani kruh ili
kao samostalno jelo. Može biti odličan prilog uz jela s roštilja.
0 comments :
Post a Comment