Za 4 do 6 osoba 
Sastojci: 
                500g
slanutka 
                500g
avokada 
                400g
kiselih krastavaca   
                300g
kukuruza 
                200g
crvenog radiča 
                150g
crvenog luka 
                50g
sušenih rajčica u ulju
                Svježe
iscijeđeni sok od polovice limuna 
                2
žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja 
                Sol,
papar i chilli papričice 
                Komadić
wakama alge ili lovorov list
Postupak: 
Preko noći namočiti slanutak. Kuhati ga
zajedno s wakama algom ili lovorovim listom u ekspres loncu 30 minuta. 
Dok se slanutak kuha pripremiti ostale
sastojke. Avokado i kisele krastavce je potrebno nasjeckati na sitne kockice.
Radič oprati i narezati na trakice. Crveni luk narezati na ploške, a rajčice na
trakice. 
Nakon što se slanutak skuhao. Ohladiti ga i
pomiješati s ostalim sastojcima. Začiniti s maslinovim uljem, limunovim sokom,
soli, paprom i chilli papričicama.
Poslužiti uz kuhanu rižu, tostirani kruh ili
kao samostalno jelo. Može biti odličan prilog uz jela s roštilja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 comments :
Post a Comment