Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty
Home » » RAŽNJIĆI I INDIJSKI NAAN KRUH

RAŽNJIĆI I INDIJSKI NAAN KRUH

Written By Unknown on Sunday, October 4, 2015 | 12:53:00 PM



Za 6 osoba
Sastojci
                Za roštilj
1kg svinjskog buta
600g crvenog luka
1kg patliđana
1kg paprike babure
1 kg tikvica
Sol, kurkuma, chilli, ekstra djevičansko maslinovo ulje

Za Naan
1120g brašna
4 žličice praška za pecivo
4 žličice soli
200 mL jogurta
680 mL vode

Postupak
Meso je potrebno dan prije narezati i marinirati u ekstra djevičanskom maslinovom ulju sa soli, kurkumom i chilli-em.
Povrće narezati na kockice koje veličinom odgovaraju kockicama mesa. Zatim raditi ražnjiće od kombinacije mesa i povrća.
Od sastojka za Naan umijesiti tijesto. Neka vas ne iznenadi što nije gusto poput onog za kruh. Pustiti tijesto da odstoji sat vremena. Po originalnom receptu tijesto bi trebalo izvaljati, premazati uljem, a zatim ispeći. Ja ga radim na meni jednostavniji način, zamastim ruke maslinovim uljem uzmem komad tijesta, razvučem ga s rukama koliko je moguće i zatim ga stavim u tavu ili na ploču od roštilja. Nakon toga dodatno razvučem tijesto kako bi bilo što tanje. Pečenje tijesta će ovisiti o tome koliko ste uspjeli razvući tijesto i naravno o visini temperature na kojoj ga pripremate. Ako se na strani koju pečemo pojave zlatno smeđi predjeli znamo da je Naan spreman za okretanje.

Posluživanje

                Naan je odličan i hladan tako da svakako preporučujem da napravite i malo više smjese. 
SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment