Za 6 osoba
Sastojci
Za
roštilj
1kg svinjskog buta
600g crvenog luka
1kg patliđana
1kg paprike babure
1 kg tikvica
Sol, kurkuma, chilli,
ekstra djevičansko maslinovo ulje
Za Naan
1120g brašna
4 žličice praška za
pecivo
4 žličice soli
200 mL jogurta
680 mL vode
Postupak
Meso je potrebno dan prije narezati i marinirati u ekstra
djevičanskom maslinovom ulju sa soli, kurkumom i chilli-em.
Povrće narezati na kockice koje veličinom odgovaraju kockicama
mesa. Zatim raditi ražnjiće od kombinacije mesa i povrća.
Od sastojka za Naan umijesiti tijesto. Neka vas ne
iznenadi što nije gusto poput onog za kruh. Pustiti tijesto da odstoji sat
vremena. Po originalnom receptu tijesto bi trebalo izvaljati, premazati uljem,
a zatim ispeći. Ja ga radim na meni jednostavniji način, zamastim ruke
maslinovim uljem uzmem komad tijesta, razvučem ga s rukama koliko je moguće i
zatim ga stavim u tavu ili na ploču od roštilja. Nakon toga dodatno razvučem
tijesto kako bi bilo što tanje. Pečenje tijesta će ovisiti o tome koliko ste
uspjeli razvući tijesto i naravno o visini temperature na kojoj ga pripremate.
Ako se na strani koju pečemo pojave zlatno smeđi predjeli znamo da je Naan
spreman za okretanje.
Posluživanje
Naan
je odličan i hladan tako da svakako preporučujem da napravite i malo više
smjese.
0 comments :
Post a Comment