Za 4 do 6 osoba
Sastojci
1.5kg piletine
200g crvenog luka
5 češanja češnjaka
500g paprike babure
350g zelenih mahuna
1kg rajčice
50g borovnica
4 suhe šljive
1 dcL crnog vina
3 dcL vode
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica chilli-a
Sol, papar
400g riže
Postupak
Crveni luk na kriške, a češnjak na sitne kockice. Na
maslinovom ulju popržiti crveni luk i češnjak dok ne poprime zlatnu boju.
Paprike izrezati na kriške, a rajčice na kockice, zatim ih dodati u zdjelu.
Nakon što se povrće poprži dodati piletinu, borovnice i šljive, sve zaliti s
vodom i vinom te začiniti.
Kuhati na najvišoj temperaturi dok ne zakuha. Smanjiti na
nisku temperaturu i kuhati sat vremena. Zadnjih 15 minuta dodati mahune.
Dok se piletina i povrće kuhaju pripremiti rižu.
0 comments :
Post a Comment