Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

PILE S POVRĆEM

Written By Unknown on Sunday, October 4, 2015 | 12:57:00 PM



Za 4 do 6 osoba

Sastojci
        1.5kg piletine
        200g crvenog luka
        5 češanja češnjaka
500g paprike babure 
350g zelenih mahuna
1kg rajčice
50g borovnica 
4 suhe šljive
1 dcL crnog vina
3 dcL vode
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica chilli-a
Sol, papar
400g riže

Postupak
Crveni luk na kriške, a češnjak na sitne kockice. Na maslinovom ulju popržiti crveni luk i češnjak dok ne poprime zlatnu boju. Paprike izrezati na kriške, a rajčice na kockice, zatim ih dodati u zdjelu. Nakon što se povrće poprži dodati piletinu, borovnice i šljive, sve zaliti s vodom i vinom te začiniti.
Kuhati na najvišoj temperaturi dok ne zakuha. Smanjiti na nisku temperaturu i kuhati sat vremena. Zadnjih 15 minuta dodati mahune.
Dok se piletina i povrće kuhaju pripremiti rižu.


SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment