Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

NAAN (INDIJSKI) KRUH

Written By Unknown on Saturday, July 30, 2016 | 7:11:00 AM

Kruh sličan našim pogačicama ili lepinjama nalazi se na našem stolu svaki put kad radimo roštilj, a ponekad i uz Indijsku kuhinju. Bogatog, ali neutralnog okusa biti će divan prilog svakom jelu.




Sastojci:

                550g brašna
                1 prašak za pecivo
                2 žličice soli
                100g jogurta
                350mL mlake vode
                Ekstra djevičansko maslinovo ulje

Postupak:

Od svih sastojaka zamijesiti tijesto. Nemojte dodavati još brašna ako vam tijesto izgleda nedovoljno gusto jer takvo i treba biti. Pustiti tijesto da se diže 1 do 2 sata. Dobro zagrijati ploču za roštilj. Ruke namastiti maslinovim uljem, odvojiti dio tijesta oblikovati lopticu te je u rukama raširiti kako bi dobila izgled lepinje. Nakon toga staviti tijesto na ploču te ga rukama ili lopaticom razvući kako bi se dobila tanja lepinja.

Tijesto peći dok ne porumeni s obje strane.




Poslužiti uz razne umake, posebice paše uz umake od crvene leće ili umake od ljutih papričica. Naan je odličan i za doručak, dok je još topao staviti žličicu maslaca, posoliti i začiniti sa začinskim biljem.

SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment