Kruh sličan našim pogačicama ili lepinjama
nalazi se na našem stolu svaki put kad radimo roštilj, a ponekad i uz Indijsku
kuhinju. Bogatog, ali neutralnog okusa biti će divan prilog svakom jelu.
Sastojci:
550g
brašna
1
prašak za pecivo
2
žličice soli
100g
jogurta
350mL
mlake vode
Ekstra
djevičansko maslinovo ulje
Postupak:
Od svih sastojaka zamijesiti tijesto. Nemojte
dodavati još brašna ako vam tijesto izgleda nedovoljno gusto jer takvo i treba
biti. Pustiti tijesto da se diže 1 do 2 sata. Dobro zagrijati ploču
za roštilj. Ruke namastiti maslinovim uljem, odvojiti dio tijesta oblikovati
lopticu te je u rukama raširiti kako bi dobila izgled lepinje. Nakon toga
staviti tijesto na ploču te ga rukama ili lopaticom razvući kako bi se dobila
tanja lepinja.
Tijesto peći dok ne porumeni s obje strane.
Poslužiti uz razne umake, posebice paše uz
umake od crvene leće ili umake od ljutih papričica. Naan je odličan i za
doručak, dok je još topao staviti žličicu maslaca, posoliti i začiniti sa
začinskim biljem.
0 comments :
Post a Comment