Za 2 do 4 osobe
Sastojci:
Za tijesto:
600g cvjetače
3 jaja
Sol i kurkuma
Za nadjev:
350g svinjetine
400g tikvica
50g
crvenog luka
3 dcL salse od rajčica
1 žličica ekstra djevičanskog
maslinovog ulja
Sol, papar i curry
Postupak:
Cvjetaču usitniti u multipraktiku i zatim staviti u kipuću vodu na 5 minuta. Procijediti višak vode kroz gazu ili krpu i pustiti da se ohladi.
U
međuvremenu na maslinovom ulju popržiti začine, sitno narezani luk i svinjetinu
narezanu na kockice. Preliti sa salsom od rajčica i kuhati 25 minuta bez
poklopca kako bi dobili gušći nadjev.
Nakon što se cvjetača ohladila pokušamo ju maksimalno iscijediti, a zatim ju pomiješamo s jajima, soli i kurkumom. Posoliti po ukusu, ali paziti da ne bude preslano jer će nakon pečenja biti još slanije.
„Tijesto“ od cvjetače staviti u kalup za pitu ili lim, preliti s nadjevom, a na vrh staviti tikvice narezane na tanke ploške. Peči na 200°C 30 minuta, a zatim 15 minuta na 150°C.
Nakon što se cvjetača ohladila pokušamo ju maksimalno iscijediti, a zatim ju pomiješamo s jajima, soli i kurkumom. Posoliti po ukusu, ali paziti da ne bude preslano jer će nakon pečenja biti još slanije.
„Tijesto“ od cvjetače staviti u kalup za pitu ili lim, preliti s nadjevom, a na vrh staviti tikvice narezane na tanke ploške. Peči na 200°C 30 minuta, a zatim 15 minuta na 150°C.
0 comments :
Post a Comment