Za 4 do 6 osoba
Sastojci:
Za
nadjev:
580g
butternut tikve
400g
špinata
5
jaja
Sol
i muškatni oraščić
Za
mesni dio:
550g
mrkve
1800g
svinjetine
300g
crvenog luka
Sol
i chilli
Postupak:
Svinjetinu
usitniti u multipraktiku ili je samljeti, a zatim pomiješati s naribanom
mrkvom, sitno isjeckanim lukom i začiniti po ukusu. Smjesu staviti u kalup za
pitu ili lim. Peći na 200°C 20 minuta.
Dok se mesni dio peče pripremiti nadjev. Pomiješati izribanu butternut tikvu, narezani špinat i jaja. Dobro promiješati i začiniti sa soli i muškatnim oraščićem. Nakon što je prošlo 20 minuta, preko mesa preliti smjesu od špinata, tikve i jaja i peči još 15 minuta.
Posluživanje
Pita
se može jesti kao toplo ili hladno jelo. Poslužiti uz salatu ili pečeno povrće.
0 comments :
Post a Comment