Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

MESNA PITA

Written By Unknown on Saturday, April 23, 2016 | 4:13:00 PM



Za 4 do 6 osoba
Sastojci:
                Za nadjev:
                                580g butternut tikve
                                400g špinata
                                5 jaja
                                Sol i muškatni oraščić
                Za mesni dio:
                                550g mrkve
                                1800g svinjetine
                                300g crvenog luka
                                Sol i chilli


Postupak:

Svinjetinu usitniti u multipraktiku ili je samljeti, a zatim pomiješati s naribanom mrkvom, sitno isjeckanim lukom i začiniti po ukusu. Smjesu staviti u kalup za pitu ili lim. Peći na 200°C 20 minuta.

Dok se mesni dio peče pripremiti nadjev. Pomiješati izribanu butternut tikvu, narezani špinat i jaja. Dobro promiješati i začiniti sa soli i muškatnim oraščićem. Nakon što je prošlo 20 minuta, preko mesa preliti smjesu od špinata, tikve i jaja i peči još 15 minuta.
Posluživanje

Pita se može jesti kao toplo ili hladno jelo. Poslužiti uz salatu ili pečeno povrće. 
SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment