Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

RIŽA S GLJIVAMA I POVRĆEM IZ WOK-A

Written By Unknown on Sunday, October 4, 2015 | 1:11:00 PM




Za 4 do 6 osoba
Sastojci
                Riža
                                100g crvenog luka
                                250g riže
                                2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
                                1 žličica curry-a  
                                Sol
                                1L vode

                Povrće i gljive
                                700g tikvica
                                200g paprike babure
                                200g crvenog luka
                                300g šampinjona
                                2 dcL salse od rajčice
                                1 žlica soya sosa
                                2 žličice chilli umaka
                                2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
                                Sol, papar, kurkuma

Postupak
                Rižu počinjemo pripremati tako da na maslinovom ulju popržimo curry nakon čega se doda sitno narezani crveni luk. Kada luk omekša dodamo i rižu te sve kratko popržimo. Zatim dodamo vodu i kuhamo 15-20 minuta.
                Tikvice narezati s nožem za špagete. Paprike, crveni luk i šampinjone narezati na tanke kriške. U wok stavimo maslinovo ulje i dodamo kurkumu. Zatim dodat luk, tikvice, paprike i šampinjone. Sve zaliti sa salsom od rajčice i soya sosom. Dodati chilli umak i začiniti. Povrće mora ostati hrskavo tako da ga „pržimo-kuhamo“ samo nekoliko minuta.
                                                                                                                                                                      

                
SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment