Za 4 do 6 osoba
Sastojci
Riža
100g crvenog luka
250g riže
2 žlice ekstra djevičanskog
maslinovog ulja
1 žličica curry-a
Sol
1L vode
Povrće
i gljive
700g tikvica
200g paprike babure
200g crvenog luka
300g šampinjona
2 dcL salse od rajčice
1 žlica soya sosa
2 žličice chilli umaka
2 žlice ekstra djevičanskog
maslinovog ulja
Sol, papar, kurkuma
Postupak
Rižu počinjemo
pripremati tako da na maslinovom ulju popržimo curry nakon čega se doda sitno narezani
crveni luk. Kada luk omekša dodamo i rižu te sve kratko popržimo. Zatim dodamo vodu
i kuhamo 15-20 minuta.
Tikvice narezati s
nožem za špagete. Paprike, crveni luk i šampinjone narezati na tanke kriške. U
wok stavimo maslinovo ulje i dodamo kurkumu. Zatim dodat luk, tikvice, paprike
i šampinjone. Sve zaliti sa salsom od rajčice i soya sosom. Dodati chilli umak
i začiniti. Povrće mora ostati hrskavo tako da ga „pržimo-kuhamo“ samo nekoliko
minuta.
0 comments :
Post a Comment