Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

PALEO KREKERI S OKUSOM PESTA

Written By Unknown on Sunday, October 4, 2015 | 2:12:00 PM



Sastojci
                350g hokaido tikve
                900g tikvica
                200g bućinih sjemenki
                400g suncokretovih sjemenki
                2 žlice pesta
                1 žličica soli
                Chilli

Postupak
                Hokaido tikvu narezati na kockice i kuhati 15 minuta. Smiksati u blenderu s malo vode kako bi se dobio gusti pire. Tikvice izribati na sitni ribež. Bućine i suncokretove sjemenke sitno samljeti. Pomiješati pire od tikve, naribanu tikvicu i sjemenke, začiniti sa pestom, soli i chilli-em. Pripaziti na količinu soli, možda vam se smjesa bude činila neslanom ali nakon pečenja biti će dovoljno slani.
                Smjesu tanko razmazati po plehu u kojeg smo prethodno stavili papir za pečenje. Peći na temperaturi od 150°C 3 sata ili do hrskavosti.

                Poslužiti s avokadom, rajčicom, ekstra djevičanskim maslinovim uljem i chilli papričicom.  
SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment