Sastojci
350g hokaido tikve
900g tikvica
200g bućinih
sjemenki
400g suncokretovih
sjemenki
2 žlice pesta
1 žličica soli
Chilli
Postupak
Hokaido tikvu
narezati na kockice i kuhati 15 minuta. Smiksati u blenderu s malo vode kako bi
se dobio gusti pire. Tikvice izribati na sitni ribež. Bućine i suncokretove
sjemenke sitno samljeti. Pomiješati pire od tikve, naribanu tikvicu i sjemenke,
začiniti sa pestom, soli i chilli-em. Pripaziti na količinu soli, možda vam se
smjesa bude činila neslanom ali nakon pečenja biti će dovoljno slani.
Smjesu tanko
razmazati po plehu u kojeg smo prethodno stavili papir za pečenje. Peći na
temperaturi od 150°C 3 sata ili do hrskavosti.
Poslužiti s
avokadom, rajčicom, ekstra djevičanskim maslinovim uljem i chilli
papričicom.
0 comments :
Post a Comment