Za 4 do 6 osoba
Sastojci
Za
blitvu:
560g butternut tikve
1 kg blitve
5 češnja češnjaka
4 žlice ekstra djevičanskog
maslinovog ulja
1
žlica aceta balsamica
Sol
Za
inćune
1 kg inćuna
150g sezama
Sol
Ekstra djevičansko maslinovo
ulje
Postupak
Tikvu očistiti i
oguliti te isjeći na kockice. Preliti vodom, posoliti i kuhati 35 minuta. U
međuvremenu očistiti i oprati blitvu te ju sitno narezati i dodati u već
skuhanu tikvu. Kada se blitva skuha potrebno je procijediti ako ste stavili
previše vode. Na maslinovom ulju popržiti sitno izrezani češnjak. Zatim dodati procijeđenu
smjesu, dodati aceto balsamico, posoliti ako je potrebno. Sve dobro zgnječiti.
Ribu očistiti i
uvaljati u smjesu od mljevenog sezama i soli. Popržiti na maslinovom ulju ili
speći u pećnici. Poslužiti sa salatom od rajčica i vlasca.
0 comments :
Post a Comment