Za 4 do 6 osoba
Sastojci
1 kg inćuna
100g sezama
400g šampinjona
500g mahuna
3 češnja češnjaka
Ekstra djevičansko
maslinovo ulje
Sol, chilli
Umak
2 vezice peršina
6 češnja češnjaka
1 dcL ekstra djevičanskog
maslinovog ulja
½ žličice soli
Postupak
Sezam samljeti i
začiniti sa soli, po želji se mogu dodati i začini poput ružmarina ili
samljevenog češnjaka. Inćune očistiti i uvaljati u smjesu od sezama. Popržiti
inćune na maslinovom ulju.
Šampinjone staviti
u gril tavu i peči 10 minuta. Mahune skuhati tako da ostanu hrskave, ohladiti i
začiniti s ekstra djevičanskim maslinovim uljem, sitno narezanim češnjakom,
soli i chilli-em.
Umak od peršina i
češnjaka radimo tako da peršin i češnjak sitno narežemo, dodamo ekstra
djevičansko maslinovo ulje i posolimo.
0 comments :
Post a Comment