Za 4 osobe 
Sastojci 
                Za
marinirano  meso
                                800g
svinjskog vrata 
                                ½
žlice mljevenog suhog češnjaka 
                                ½
žlice sitno narezanog ružmarina 
                                1
žlica suhe, sitno mljevene chilli papričice 
                                1
žličica soli 
                                Papar
                                2
žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja  
                                4
dcL vode 
                Za
mahune u umaku od rajčice 
                                1
kg zelenih mahuna 
                                500g
rajčice 
                                8
češnja češnjaka 
                                2
žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja 
             Sol,
chilli 
Postupak 
                Meso začiniti i
pustiti da se marinira preko noći. Zatim ga kuhati u 4 dcL vode na visokoj
temperaturi sve dok voda ne zakuha, smanjiti temperaturu i kuhati sat vremena. 
                Na ekstra
djevičanskom maslinovom ulju popržiti chilli i sitno narezani češnjak, dodati rajčicu
narezanu na kockice i pirjati 30 minuta. Nakon čega smjesu dobro zgnječiti  i posoliti po ukusu. Mahune skuhati u posebnoj
posudi u dobro posoljenoj vodi, paziti da mahune zadrže svoju hrskavost.
Pomiješati mahune s umakom od rajčica. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 comments :
Post a Comment