Za 4 osobe
Sastojci
Za
marinirano meso
800g
svinjskog vrata
½
žlice mljevenog suhog češnjaka
½
žlice sitno narezanog ružmarina
1
žlica suhe, sitno mljevene chilli papričice
1
žličica soli
Papar
2
žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4
dcL vode
Za
mahune u umaku od rajčice
1
kg zelenih mahuna
500g
rajčice
8
češnja češnjaka
2
žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Sol,
chilli
Postupak
Meso začiniti i
pustiti da se marinira preko noći. Zatim ga kuhati u 4 dcL vode na visokoj
temperaturi sve dok voda ne zakuha, smanjiti temperaturu i kuhati sat vremena.
Na ekstra
djevičanskom maslinovom ulju popržiti chilli i sitno narezani češnjak, dodati rajčicu
narezanu na kockice i pirjati 30 minuta. Nakon čega smjesu dobro zgnječiti i posoliti po ukusu. Mahune skuhati u posebnoj
posudi u dobro posoljenoj vodi, paziti da mahune zadrže svoju hrskavost.
Pomiješati mahune s umakom od rajčica.
0 comments :
Post a Comment