Za 4 do 6 osoba
Sastojci
500g hokaido tikve
500g butternut
tikve
250g kukuruzne
krupice
250g brašna
1 prašak za pecivo
4 jaja
3 dcL jogurta
300g svježeg sira
1 dcL ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 dcL vode
Sol, papar
Postupak:
Pjenasto zamutiti
jaja, dodati jogurt, ulje, vodu i svježi sir. Dobro izmiješati kako bi dobili
glatku smjesu. Dodati kukuruznu krupicu, brašno i prašak za pecivo te sitno
naribanu hokaido i butternut tikvu. Začiniti po ukusu i još jednom sve dobro
promiješati.
Dok se ljevača
peče potrebno ju je 2 do 3 puta preliti sa smjesom od 1 dcL vode, 2 žlice ulja,
jednog jajeta, 0.5 dcL jogurta i soli. Peči na 200°C, 30 minuta ili dok ne
poprimi lijepu zlatnu boju.
0 comments :
Post a Comment