Za 4 do 6 osoba
Sastojci
600g junećih
tripica
400g svinjske
lopatice bez kostiju
400g mrkve
400g paprike
babure
200g crvenog luka
4 češnja češnjaka
2 chilli papričice
4 suhe šljive
Lišće od 3 korabice
Lišće od mrkve
2 konzerve pelata
(400g)
1,5 L vode
2 žlice masti
Sol, papar
Postupak
Svinjsku
lopaticu narezati na kocke. Staviti u ekspres lonac, dodati tripice, grubo
narezanu mrkvu i papriku, suhe šljive, lišće od korabice i mrkve, chilli
papričice. Kuhati u ekspres loncu sat vremena. Iz lonca izvaditi lišće od mrkve
i korabice. Nakon toga popržiti crveni i bijeli luk na masti. Tome dodati sadržaj koji smo
prethodno skuhali i konzerve pelata, začiniti po ukusu i pustiti da zakuha.
0 comments :
Post a Comment