Za 6 osoba
Sastojci
Keksi
- 7 bjelanjaka
- 300g badema
- 2 žlice meda od kadulje
- 1 žličica kakaa
Krema
- 500g avokada
- 400g malina
- 2 dcl kokosovog mlijeka
- 1 žlica meda
Voće
- 700g ananasa
- 300g malina
Postupka
- Kekse je potrebno pripremiti dan prije jer se moraju sušiti 8 sati. Priprema keksa počinje izradom snijega od bjelanjaka koji se ručno pomiješa sa samljevenim bademima, medom i kakaom.
- Smjesu pomoću silikonske lopatice staviti ih na teflex papir, u slučaju da ga nemate može se koristiti i običan papir za pečenje. Bitno je paziti da smjesa bude jednolično debela. Dehidrirati na temperaturi od 45°C do hrskavosti.
- Krema se izrađuje tako da sve sastojke stavimo u blender i izmiksamo dok se ne dobije glatka smjesa, u slučaju da želite više osvježavajući desert zamrznite maline koje će te koristiti u kremi. Time će te dobiti kremu koja je konzistencije mekšeg sladoleda.
- Ananas narezati na kockice, a maline pustiti cijele.
- U čašu slažemo tako da prvo razlomimo kekse na manje komadiće. U čašu prvo stavljamo ananas, zatim kekse i kremu pa opet ananas, kremu i na kraju maline i malo kreme za dekoraciju.
0 comments :
Post a Comment