Sastojci
- 100g nasjeckanih omiljenih krekera
- 100g rajčice
- 100g tikvice
- 2 mlada luka
- 1 žlica limunovog soka
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica jabučnog octa
- 200g crvenog kupusa
- 50g miješane salate od radiča i rikule
- sol
Umak
- 100g avokada
- 100g badema
- 1 dcl kokosovog mlijeka
- 1 žličica limunovog soka
- 1 dcl hladno prešanog suncokretovog ulja
- Sol, chilli
Postupak
- Tikvice narezati na tanke trakice ako nemate nož za raditi špagete od povrća. Tikvice marinirati u maslinovom ulju, limunovom soku i soli.
- Narezati rajčice na kockice.
- Narezati mladi luk na sitne komadiće.
- Narezati crveni kupus i začiniti ga s jabučnim octom, maslinovim uljem i soli.
- Salatu od radiča i rikule začiniti s maslinovim uljem, limunovim sokom i soli.
- Sve sastojke za umak staviti u blender i dobro izmiksati.
- Preko krekera stavimo umak zatim rajčicu, mladi luk i na kraju tikvice.

0 comments :
Post a Comment