Sastojci
- 100g omiljenih krekera
- 100g tikvica
- 100g crvenog kupusa
- 50g bijele rotkve – daikon
- 100g klica mungo graha
- 5 očišćenih mariniranih inćuna
- 1 žlica jabučnog octa
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica limunovog soka
- Sol
Umak
- 50g mljevenih badema
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 žlice vode
- 2 žlice kokosovog mlijeka
- 5 listova medvjeđeg luka
- Sol, papar
Postupak
- Narezati crveni kupus, marinirati ga jabučnim octom, maslinovim uljem i soli.
- Klice mungo graha marinirati u limunovom soku, maslinovom ulju i soli.
- Tikvice i daikon rotkvu narezati na trakice s nožem za guljenje.
- Umak napravimo tako što u belnderu izmiksamo sve sastojke.
- Složenac slažem tako da na dno idu krekeri, umak zatim tikvice, crveni kupus, daikon rotkva i na kraju klice od mungo graha i inćuni.
0 comments :
Post a Comment