Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

VARIVO OD MUNGO GRAHA

Written By Unknown on Sunday, October 4, 2015 | 2:29:00 PM



Za 6 do 8 osoba
Sastojci
300g mungo graha
4 češnja češnjaka
Lišće od celera i mrkve
2 L vode
400g crvenog luka
250g mrkve
1 kg tikvica
Wakama alge – 2 komadića veličine poštanske marke
1 žlica ghee maslaca
Curry, chilli, papar i sol

Postupak
                Mungo grah je potrebno namočiti noć prije. Mungo grah zajedno s češnjakom, lišćem celera i mrkve staviti u lonac i zaliti s 2 litre vode. Kuhati u ekspres loncu 30 minuta.
                Wakama alge staviti u zdjelicu sa vodom i pustiti 15 minuta.

                Nakon što se grah skuhao, u posebnoj zdjeli na ghee maslacu popržiti curry i chilli. Dodati crveni luk narezan na sitne kockice, naribane tikvice i mrkvu te grubo narezane alge. Zaliti s jednom kutljačom tekućine u kojoj se kuhao grah. Pirjati 15 minuta. Zatim dodati kuhani grah i ostatak vode. Kuhati još 15 minuta. Začiniti po ukusu.  
SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment