Sastojci
- 9 većih komada krekera
- 50 g zelene salate
- 200 g tahinija
- 1 mrkva
- 100 g celera
- 50 g rotkvica
- 10 očišćenih mariniranih inćuna
- 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Postupak
- Nasjeckati mrkvu i celer na tanke trakice (postoji poseban nož koji izgleda kao onaj za guljenje ali ima zupce koji režu povrće na „špagete“).
- Rotkvice nasjeckati na tanke ploške, a salatu oprati i istrgati na manje komade.
- Na dno položiti 3 krekera, staviti tahini namaz, salatu, žličicu maslinovog ulja, inćune. Opet staviti kreker, tahini, zatim mrkvu i celer, rotkvice i inćune. Za kraj staviti kreker, žlicu tahinija i rotkvice za dekoraciju.
Posluživanje
- Najbolje poslužiti uz salatu od kupusa u umaku od đumbira i limuna.
- Umak se radi u blenderu, dodamo manji komadić đumbira (1cm x 1cm), žlicu meda, 3 žlice nama Shoyu i sok od jednog limuna. Zatim dodajemo maslinovo ulje pomalo dok umak ne dobije zlatnožutu boju. Ostatak umaka može stajati u hladnjaku i do mjesec dana.
0 comments :
Post a Comment