Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

SLOŽENAC S KREKERIMA OD MEDVJEĐEG LUKA

Written By Unknown on Sunday, August 2, 2015 | 4:31:00 AM


Sastojci
  • 9 većih komada krekera
  • 50 g zelene salate
  • 200 g tahinija
  • 1 mrkva
  • 100 g celera
  • 50 g rotkvica
  • 10 očišćenih mariniranih inćuna 
  • 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Postupak
  1. Nasjeckati mrkvu i celer na tanke trakice (postoji poseban nož koji izgleda kao onaj za guljenje ali ima zupce koji režu povrće na „špagete“).
  2. Rotkvice nasjeckati na tanke ploške, a salatu oprati i istrgati na manje komade.
  3. Na dno položiti 3 krekera, staviti tahini namaz, salatu, žličicu maslinovog ulja, inćune. Opet staviti kreker, tahini, zatim mrkvu i celer, rotkvice i inćune. Za kraj staviti kreker, žlicu tahinija i rotkvice za dekoraciju.

Posluživanje

  • Najbolje poslužiti uz salatu od kupusa u umaku od đumbira i limuna.
  • Umak se radi u blenderu, dodamo manji komadić đumbira (1cm x 1cm), žlicu meda, 3 žlice nama Shoyu i sok od jednog limuna.  Zatim dodajemo maslinovo ulje pomalo dok umak ne dobije zlatnožutu boju. Ostatak umaka može stajati u hladnjaku i do mjesec dana. 

SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment