Sastojci
- 100 g zelene salate
- 100 g rikule
- 1 mrkva
- 10 očišćenih mariniranih inćuna
- 1 mladi luk
- 1 žlica limunovog sok i malo limunove korice korica
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Cvjetovi rikule za dekoraciju
- Ružmarin
- Sol
Postupak
Zelenu salatu i rikulu oprati i dobro ocijediti, istrgati na manje komadiće. Zatim s nožem za guljenje napraviti trakice od jedne mrkve i sitno nasjeckati mladi luk.
Iscijediti sok od limuna i naribati malo limunove korice radi boljeg okusa. Sitno nasjeckati ružmarin kojim ćemo također pojačati okus salate. Pomiješati sve sastojke i na kraju dodati sol i maslinovo ulje.
Zelenu salatu i rikulu oprati i dobro ocijediti, istrgati na manje komadiće. Zatim s nožem za guljenje napraviti trakice od jedne mrkve i sitno nasjeckati mladi luk.
Iscijediti sok od limuna i naribati malo limunove korice radi boljeg okusa. Sitno nasjeckati ružmarin kojim ćemo također pojačati okus salate. Pomiješati sve sastojke i na kraju dodati sol i maslinovo ulje.
Posluživanje - najbolje poslužiti uz omiljene
krekere
0 comments :
Post a Comment