Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

MESNA PITA NA INDIJSKI NAČIN

Written By Unknown on Saturday, April 23, 2016 | 2:12:00 PM



Za 2 do 4 osobe

Sastojci:
Za tijesto:
                600g cvjetače
                3 jaja
                Sol i kurkuma

Za nadjev:
                350g svinjetine
                400g tikvica
        50g crvenog luka
                 3 dcL salse od rajčica
                 1 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
                 Sol, papar i curry


Postupak:

Cvjetaču usitniti u multipraktiku i zatim staviti u kipuću vodu na 5 minuta. Procijediti višak vode kroz gazu ili krpu i pustiti da se ohladi.

U međuvremenu na maslinovom ulju popržiti začine, sitno narezani luk i svinjetinu narezanu na kockice. Preliti sa salsom od rajčica i kuhati 25 minuta bez poklopca kako bi dobili gušći nadjev. 

Nakon što se cvjetača ohladila pokušamo ju maksimalno iscijediti, a zatim ju pomiješamo s jajima, soli i kurkumom. Posoliti po ukusu, ali paziti da ne bude preslano jer će nakon pečenja biti još slanije.

„Tijesto“ od cvjetače staviti u kalup za pitu ili lim, preliti s nadjevom, a na vrh staviti tikvice narezane na tanke ploške. Peči na 200°C 30 minuta, a zatim 15 minuta na 150°C.
SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment