Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

SVINJETINA S PEČENIM PATLIDŽANOM

Written By Unknown on Sunday, October 4, 2015 | 1:42:00 PM



Za 4 osobe
Sastojci
                600g patlidžana
                5 češanja češnjaka
                800g svinjskog buta bez kostiju, narezanog na šnicle  
                1 žlica pačje ili neke druge životinjske masti
                4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
                1 i ½ chilli papričica
                500 mL vode  
                Sol

Postupak
                Patlidžane nasjeckati na kockice i ispeći u pećnici na 200°C. Začiniti ih sa sitno narezanim češnjakom, chilli-em, ekstra djevičanskim maslinovim uljem i soli.
                Svinjetinu kuhati u vodi u koju smo prethodno dodali chilli i sol. Kuhati 30 minuta, a zatim procijediti. Kuhani chilli ostaviti sa strane i poslužiti uz jelo. Kako bi obogatili meso još ga kratko popržimo na pačjoj masti. 
                Poslužiti uz salatu od krastavaca. 
SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment