Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

INĆUNI SA SEZAMOM I BLITVOM

Written By Unknown on Sunday, October 4, 2015 | 1:58:00 PM



Za 4 do 6 osoba
Sastojci
                Za blitvu:
                                560g butternut tikve
                                1 kg blitve
                                5 češnja češnjaka
                                4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
                1 žlica aceta balsamica 
                                Sol
               
                Za inćune
                                1 kg inćuna
                                150g sezama
                                Sol
                                Ekstra djevičansko maslinovo ulje

Postupak
                Tikvu očistiti i oguliti te isjeći na kockice. Preliti vodom, posoliti i kuhati 35 minuta. U međuvremenu očistiti i oprati blitvu te ju sitno narezati i dodati u već skuhanu tikvu. Kada se blitva skuha potrebno je procijediti ako ste stavili previše vode. Na maslinovom ulju popržiti sitno izrezani češnjak. Zatim dodati procijeđenu smjesu, dodati aceto balsamico, posoliti ako je potrebno. Sve dobro zgnječiti.
                Ribu očistiti i uvaljati u smjesu od mljevenog sezama i soli. Popržiti na maslinovom ulju ili speći u pećnici. Poslužiti sa salatom od rajčica i vlasca. 
SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment