Sastojci
- 200g zobi
- 350g svježeg kokosa
- 2 žlice kaduljinog meda
- 2 žlice kokosovog ulja
- 50g kokosovog brašna
Postupak
Zob namočiti preko noći i izmiksati u blenderu zajedno s vodom, procijediti smjesu ali sačuvati i tekući dio jer je to zapravo zobeno mlijeko.
Svježi kokos očistiti i također staviti u blender i izmiksati s vodom, procijediti smjesu i također sačuvati tekući dio jer smo dobili kokosovo mlijeko.
Pomiješati procijeđenu zob i kokos, pomiješati s medom, uljem i kokosovim brašnom.
Vlažnim rukama oblikovati kuglice veličine oraha, spljoštiti ih kako bi dobili keksiće, staviti ih na teflex papir, u slučaju da ga nemate može se koristiti i običan papir za pečenje.
Dehidrirati na temperaturi od 45°C do hrskavosti.
Zob namočiti preko noći i izmiksati u blenderu zajedno s vodom, procijediti smjesu ali sačuvati i tekući dio jer je to zapravo zobeno mlijeko.
Svježi kokos očistiti i također staviti u blender i izmiksati s vodom, procijediti smjesu i također sačuvati tekući dio jer smo dobili kokosovo mlijeko.
Pomiješati procijeđenu zob i kokos, pomiješati s medom, uljem i kokosovim brašnom.
Vlažnim rukama oblikovati kuglice veličine oraha, spljoštiti ih kako bi dobili keksiće, staviti ih na teflex papir, u slučaju da ga nemate može se koristiti i običan papir za pečenje.
Dehidrirati na temperaturi od 45°C do hrskavosti.
0 comments :
Post a Comment