Enjoy life, enjoy cooking
Stay healthy, eat tasty

BIFTEK TARTAR SA SALATOM OD CELERA I MRKVE

Written By Unknown on Sunday, August 2, 2015 | 6:00:00 AM


Sastojci
  • 100g krekera
  • 200g mrkve
  • 50g celera
  • 50g mariniranih gljiva
  • Jedan mlad luk
  • Klice od rotkve
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • Sol, papar 

Tartar
  • 200g goveđeg buta
  • 2 češanja češnja
  • 40g crvenog luka
  • 1 žličica senfa
  • 1 žumanjak
  • Limunov sok
  • 1 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Sol, papar, chilli
  • Svježe narezan peršin

Postupak
  1. Naribat celer i mrkvu, začiniti s uljem, soli i paprom.
  2. Dekorirati s mariniranim gljivama, sitno nasjeckanim maslinovim uljem i klicama od rotkvice
  3. Biftek tartar se inače radi s kvalitetnijim mesom ali za svakodnevni ručak dobro dođe i goveđi but. Meso usitniti nožem i pomiješati sa smjesom od jednog žumanjka, senfa, ulja i limunova soka. Zatim pomiješati s ostalim sastojcima koji ste prethodno usitnili.

SHARE

About Unknown

0 comments :

Post a Comment