Sastojci
- 100g krekera
- 200g mrkve
- 50g celera
- 50g mariniranih gljiva
- Jedan mlad luk
- Klice od rotkve
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- Sol, papar
Tartar
- 200g goveđeg buta
- 2 češanja češnja
- 40g crvenog luka
- 1 žličica senfa
- 1 žumanjak
- Limunov sok
- 1 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Sol, papar, chilli
- Svježe narezan peršin
Postupak
- Naribat celer i mrkvu, začiniti s uljem, soli i paprom.
- Dekorirati s mariniranim gljivama, sitno nasjeckanim maslinovim uljem i klicama od rotkvice
- Biftek tartar se inače radi s kvalitetnijim mesom ali za svakodnevni ručak dobro dođe i goveđi but. Meso usitniti nožem i pomiješati sa smjesom od jednog žumanjka, senfa, ulja i limunova soka. Zatim pomiješati s ostalim sastojcima koji ste prethodno usitnili.
0 comments :
Post a Comment